Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

JVC GD-42X1




Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτή η οθόνη έχει διαθέσιμα 52 ρυθμιστικά για την εικόνα, από το χρώμα και τις αποχρώσεις μέχρι το gamma και τη θερμοκρασία του λευκού για να δημιουργήστε την εικόνα αναφοράς σας. Η αποστολή της GD-42X1 είναι ο φανατικός ερασιτέχνης ή επαγγελματίας της εικόνας, ο φωτογράφος, ο μοντέρ, ο ιατρός για να βλέπει ακτινογραφίες και... τόσοι άλλοι.
Πρόκειται για ένα 10 bit πάνελ τεχνολογίας LCD των 42 ιντσών που φέρει έτοιμους διευρυμένους  χρωματοχώρους για να διαλέξουμε όπως sRGB ή Αdobe RGB. Αν και το πάνελ είναι 10bit, πίσω του υπάρχει ένα επεξεργαστής χρώματος που μετατρέπει τα 8bit σήματα από PC ή πηγές βίντεο σε 12bit deep color σήματα.
Επιπλέον η GD-42X1 είναι εξοπλισμένη με σύστημα καταστολής θορύβου που εξετάζει σε πραγματικό χρόνο την εικόνα και μάλιστα σε 16 περιοχές συχνοτήτων. Για την κίνηση εφαρμόζεται σύστημα βελτίωσης και περιορισμού του blur.
Σχεδιαστικά πρόκειται για λεπτή σε πάχος κατασκευή με αποσπώμενο στερεοφωνικό ηχείο και περιστρεφόμενη βάση. Υπάρχει τρεις υποδοχές HDMI, μια για PC καθώς επίσης component και composite.
Η οθόνη έχει ακόμη σειριακή θύρα RS-232C για τον έλεγχο της από μακριά, ενώ έρχεται και με ειδικό λογισμικό διακρίβωσης (calibration) χρησιμοποιώντας ως φωτόμετρο (βεντούζα) το EyeOne Display 2 της X-Rite           fullhd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου