Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

SONY ERICSSON XPERIA X2





Ο δεύτερος εκπρόσωπος της σειράς XPERIA καταργεί τα σύνορα ανάμεσα στη δουλειά και στη διασκέδαση.
Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, το XPERIA X1 ήταν, ασφαλώς, ένα ξεχωριστό smartphone και συνάμα το πρώτο της ιαπωνο-σουηδικής εταιρείας που βασιζόταν στα Windows Mobile. Το Χ2 αποτελεί τον δεύτερο εκπρόσωπο της σειράς και, όπως και ο προκάτοχός του, βασίζεται κι αυτό στα Windows Mobile - φυσικά στη νέα έκδοση 6.5, ενώ ενσωματώνει κορυφαίες προδιαγραφές, όπως η μεγάλη οθόνη αφής και η κάμερα των 8 megapixels.

Design
Από πλευράς μεγέθους το Χ2 δεν διαφέρει από το Χ1. Απλά, είναι μια ιδέα πλατύτερο λόγω μεγαλύτερης οθόνης και κατά 10 γραμμάρια βαρύτερο. Πάντα σε σύγκριση με το Χ1, διαθέτει λιγότερο μέταλλο και αρκετά περισσότερο πλαστικό (τόσο στο περίβλημα της οθόνης, όσο και στο πληκτρολόγιο), το οποίο, εκτός των άλλων, είναι και «μαγνήτης» για τις δαχτυλιές.
Το μεγαλύτερο τμήμα της μπροστινής επιφάνειας καταλαμβάνει η μεγάλη οθόνη αφής των 3,2 ιντσών. Σε αντίθεση με το μπροστινό περίβλημα το πίσω μέρος του Χ2 είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι που είναι σαφώς πιο ελκυστικό και παράλληλα προστατεύει και από τις δαχτυλιές. Στο κάτω μέρος βρίσκουμε το μεγάλο οπτικό trackpad με τέσσερα πλήκτρα, ενώ το συρόμενο πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY διαθέτει τέσσερις σειρές πλήκτρων. Σε γενικές γραμμές πάντως, η αίσθηση που αφήνει το Χ2, όταν το κρατάμε, είναι πολύ καλή.

Multimedia
Οι οπτικοακουστικές προδιαγραφές του κινητού κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Η οθόνη αφής των 3,2 ιντσών μπορεί να απεικονίσει 65 χιλιάδες χρώματα σε ανάλυση 800 x 480 pixels, ενώ η εντυπωσιακή κάμερα διαθέτει αισθητήρα στα 8 megapixels, λειτουργία αυτόματης εστίασης, ψηφιακό zoom 16x, LED φλας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φως εγγραφής βίντεο, γεωγραφική σήμανση φωτογραφιών, εστίαση αφής, σταθεροποιητή εικόνας, ενώ γράφει και βίντεο σε ανάλυση WVGA. Το περιβάλλον λειτουργίας της κάμερας θυμίζει, όπως είναι φυσικό, αυτό των ψηφιακών μηχανών Cybershot της Sony, ενώ δεν λείπουν λειτουργίες όπως αναγνώριση προσώπων, έξυπνη αντίθεση, blogging φωτογραφιών και βίντεο κ.λπ.
Η εσωτερική μνήμη του κινητού φτάνει τα 110 ΜΒ, ενώ υπάρχουν ακόμα RAM 256 ΜΒ, ROM 512 MB, καθώς και θύρα για κάρτες microSD μέχρι 16 GB.
Επίσης, με εύκολη πρόσβαση στο Facebook οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες από τα πάρτι και τις διακοπές τους και να μιλούν με φίλους απ' όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας το Skype.
Οι χρήστες των Windows Mobile μπορούν ακόμα να προβάλλουν τις παρουσιάσεις τους σε μεγάλη οθόνη με το καλώδιο TV out, καθώς και να χρησιμοποιούν  το QWERTY messaging.

Περιβάλλον  Λειτουργίας
Η λειτουργία SlideView προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Η γρήγορη πρόσβαση σε επαφές, μηνύματα και πολυμέσα δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να ενημερώνεται για τις αναπάντητες κλήσεις, τα email και τα γραπτά μηνύματα, έτσι ώστε να μην παραλείψει κάτι σημαντικό.
Με 14 προεγκατεστημένα XPERIA panels και 16 ακόμα που μπορεί να κατεβάσει όποιος θέλει, οι χρήστες μπορούν να δουλεύουν χωρίς όρια με το X2. Από τα Skype, Mytopia και Google έως τα παιχνίδια, το CNN και το Windows Live, οι εφαρμογές κρατούν τους χρήστες ενημερωμένους για τα θέματα που εκείνοι θεωρούν πιο σημαντικά. Εξάλλου,  το βελτιωμένο interface αφής και τα ευέλικτα panels βοηθούν στην κατηγοριοποίηση των εφαρμογών ανάλογα με το αν αυτές αφορούν τη δουλειά, τη διασκέδαση ή την επικοινωνία. Μπορεί κανείς να ρυθμίσει τις αγαπημένες του εφαρμογές ώστε να εμφανίζονται σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, όπως για παράδειγμα τα πρόσφατα νέα το πρωί, το YouTube την ώρα του μεσημεριανού φαγητού και τα παιχνίδια γυρίζοντας στο σπίτι.

Συνδεσιμότητα
Πλήρες είναι το Χ2 και από πλευράς συνδεσιμότητας. H τρίτη γενιά είναι παρούσα, και μάλιστα με τα καλύτερά της (HSDPA στα 7,2 Μbps, HSUPA στα 2 Μbps), ενώ, για να μη χάνετε ποτέ τον δρόμο σας, υπάρχει δέκτης GPS με λειτουργία A-GPS. Επίσης για γρήγορη ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο σε hotspots, διαθέτει υποστήριξη WiFi με DLNA.
Όσον αφορά στα Windows Mobile 6.5, συνοδεύονται από μια σειρά ολοκληρωμένων εφαρμογών (Word, Excel, Powerpoint, OneNote, PDF viewer, Internet Explorer κ.λπ.). Έτσι, οι χρήστες του Χ2 μπορούν να συγχρονίζουν το email και το ημερολόγιό τους άμεσα, να ανοίγουν και να επεξεργάζονται τα αρχεία τους στο Microsoft Office Mobile γρήγορα και αποτελεσματικά και να επικοινωνούν με τους συναδέλφους τους οπουδήποτε κι αν βρίσκονται.
Επιπλέον, η Sony Ericsson διαθέτει online (http://developer.sonyericsson.com) στους προγραμματιστές το Panel SDK, μια πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών για το X2.

Άποψη
Χωρίς αμφιβολία, το X2 είναι άξιος συνεχιστής της σειράς XPERIA και του Χ1 και μια άκρως ανταγωνιστική πρόταση στην αγορά των smartphones. Το κινητό θα είναι διαθέσιμο κατά το τέταρτο τρίμηνο, σε μαύρο και ασημί χρώμα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Δίκτυο λειτουργίας: HSDPA 7,2 Μbps/HSUPA 2 Mbps/GSM quad-band/GPRS/EDGE
Έγχρωμη οθόνη: TFT 3,2΄΄ αφής, 65K χρώματα, 800 x 480
Κάμερα: 8 megapixels, autofocus, video, LED φλας, δεύτερη κάμερα για βιντεοκλήσεις
Μνήμη: 110 ΜΒ, 256 MB RAM, 512 MB ROM + θύρα για κάρτες microSD
Χαρακτηριστικά: Windows Mobile 6.5, GPS με A-GPS, music/video player, αισθητήρας κίνησης, WiFi, Bluetooth 2.1 A2DP, USB 2.0, έξοδος για TV, YouTube, Pocket Office, picture editor/blogging φωνητική εγγραφή/κλήση
Χρόνος ομιλίας: 10 ώρες
Χρόνος αναμονής: 500 ώρες
Διαστάσεις: 110 x 54 x 16 mm
Βάρος: 155 γραμμ.            πηγή:mobilenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου