Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Η Ferrari της Lexus!



Το supercar που βλέπετε είναι το πρώτο με τα σήματα της Lexus και θα κοντραριστεί με άλλα ονειρικά μοντέλα όπως είναι το Audi R8 και η Ferrari 458 Italia. Αυτή τη στιγμή είναι το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της Lexus και ονομάζεται LF-A. Μοιάζει λες και ξεπήδησε από το νέο Gran Turismo και κλέβει την παράσταση με την δυναμική σχεδίαση του αμαξώματος. Η εικόνα στο εσωτερικό είναι εξίσου εντυπωσιακή και η προσοχή επικεντρώνεται στον πίνακα οργάνων όπου το μεγάλο στροφόμετρο περιβάλλεται από ψηφιακές ενδείξεις.
Όπως αρμόζει σε κάθε supercar έτσι και στο αμάξωμα του LF-A έχει γίνει εκτενής χρήση ανθρακονήματος για να διατηρηθεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα (συνολικά στα 1.480 kg). Φυσικά, ο νέος V10 κινητήρας δεν παίρνει χαμπάρι από έξτρα κιλάκια καθώς αποδίδει 560 PS. Έχει χωρητικότητα 4,8 lt και είναι ατμοσφαιρικός με την μέγιστη ισχύ του να την εμφανίζει στις 8.700 σ.α.λ. ενώ εξίσου απίστευτη είναι η ροπή των 480 Nm με το 90% να αποδίδεται από τις 3.700 έως τις 9.000 σ.α.λ.Το σίγουρο είναι πως οι μηχανικοί της Lexus θα έκαναν ένα μικρό θαύμα ώστε όλη η δύναμη να περνά στους πίσω τροχούς. Την μετάδοση αναλαμβάνει ημιαυτόματο κιβώτιο με έξι σχέσεις το οποίο ελέγχεται ηλεκτρονικά προσφέροντας στον οδηγό τέσσερις επιλογές διαχείρισης. Οι επιδόσεις μιλούν από μόνες τους για το DNA του ιαπωνικού supercar το οποίο χρειάζεται μόλις 3,7 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h ενώ το κοντέρ του μπορεί να δείξει τα 325 km/h. Κεραμικοί δίσκοι υπάρχουν πίσω από κάθε τροχό ώστε το LF-A να επιβραδύνει γρήγορα και με ασφάλεια.
Η αποκάλυψη του LF-A στο Τόκιο ήταν κάτι το αναμενόμενο αφού εδώ και καιρό οι Ιάπωνες είχαν προετοιμάσει το έδαφος παρουσιάζοντας διάφορες πρωτότυπες εκδοχές του. Εν τέλει η παραγωγή του θα ξεκινήσει τέλη 2010 και θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του 2012. Τότε θα τερματιστεί η παραγωγή του LF-A και θα έχουν παραχθεί μόλις 500 συλλεκτικά κομμάτια με το καθένα να στοιχίζει περίπου 325.000 στερλίνες στη βρετανική αγορά.πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου