Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Microsoft: ΔΕΝ θα βάλουμε Blu-ray στο Xbox

Πόσες φορές έχει διαψεύσει η Microsoft τις πληροφορίες για προσθήκη Blu-ray player στο Xbox 360; Πάρα πολλές φορές, αλλά ποτέ δε βλάπτει μία ακόμα διάψευση. Ειδικά αν προέρχεται από τα πλέον αρμόδια χείλη, τον επικεφαλής της εταιρείας Steve Ballmer. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε πρόσφατα, ο Ballmer ρωτήθηκε για το αν θα μπει Blu-ray player στο Xbox. Επιχειρώντας να κλείσει οριστικά το θέμα, απάντησε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο και όσοι θέλουν Blu-ray θα πρέπει να βολευτούν με το PC ή με ένα player στο σαλόνι.
Ο Ballmer δήλωσε ότι το Blu-ray ΔΕΝ είναι το μέλλον του home cinema. Σύμφωνα με τη Microsoft, η επόμενη μέρα της οικιακής ψυχαγωγίας είναι η on-demand τηλεόραση υψηλής ανάλυσης. Συνεπώς, αυτό που έχει νόημα να γίνει (και θα γίνει) είναι να προστεθεί στο Xbox υποστήριξη για 1080p streaming.
Άσχετα με το τι θα συμβεί τελικά, το σκεπτικό του Ballmer και της Microsoft είναι σωστό. Τα δισκάκια, όσο ποιοτικά κι αν είναι, αρχίζουν να δείχνουν ξεπερασμένα. Εξάλλου, γιατί να βάζει-βγάζει κανείς δίσκους, όταν μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα με ένα κλικ;  πηγή:t3mag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου