Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Θανατηφόρα ασθένεια λόγω πλημμυρών


Τουλάχιστον 89 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες στις Φιλιππίνες από ασθένεια που συνδέεται με τις πλημμύρες, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος του τομέα Υγείας.

Ο υφυπουργός Υγείας της χώρας δήλωσε ότι περίπου χίλιοι άνθρωποι ακολουθούν θεραπεία για τη λεπτοσπείρωση σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας Μανίλας, αλλά και σε επαρχίες που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Η λεπτοσπείρωση αποτελεί ένα οξύ νόσημα που προσβάλει άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με νερό ή χώμα τα οποία έχουν μολυνθεί με ούρα άρρωστων ζώων. Μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια και βλάβες στο ήπαρ και τον εγκέφαλο.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε πως οι νεκροί ήταν κάτοικοι των περιοχών που ακόμα παραμένουν πλημμυρισμένες, τρεις εβδομάδες μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Κετσάνα.

Οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι περίπου 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στις πληγείσες περιοχές και κινδυνεύουν να προσβληθούν από τη νόσο. "Πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν πολλά περισσότερα κρούσματα", πρόσθεσε ο υφυπουργός.πρωτο θεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου