Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Αυξάνει την ασφάλεια η Mozilla με το plugin checker

Το νέο Online εργαλείο πληροφορεί τους χρήστες του Firefox για την παλαιότητα δημοφιλών plugins όπως αυτό της Java ή του QuickTime.

H νέα σελίδα του plug in checker βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.mozilla.com/en-US/plugincheck/ και ελέγχει προς το παρόν 15 δημοφιλή plugins. Έτσι οι χρήστες του Firefox μπορούν να δουνε με μία κίνηση αν τα plugin τους ειναι ενημερωμένα. Αν κάποιο απο αυτά ειναι σε παλαιότερη έκδοση, τότε κάνοντας κλικ πάνω του, μεταφέρονται στην σελίδα του plugin προκειμένου να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν την τελευταία έκδοση.

Η ενημέρωση των plugins ειναι ιδιαίτερα χρήσιμη όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι του Firefox. Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν, το 30% πλέον απο τα κρασαρίσματα του Firefox οφείλονται στη χρήση απαρχαιωμένων plugin. Σημαντικότερο όμως απο την ενόχληση του χρήστη όταν ο browser κρασάρει, ειναι το θέμα της ασφάλειας. Τα «ξεχασμένα» plugins αποτελούν εύκολο στόχο των χάκερς για Web-based επιθέσεις με τις οποίες τοποθετούν κακόβουλο κώδικα στον υπολογιστή του χρήστη.

Προς το παρόν, όσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια του υπολογιστή τους θα πρέπει να επισκεφτούν τη σελίδα του plugin checker ενώ απο την επόμενη έκδοση 3.6 του Firefox, ο έλεγχος αυτός θα γίνεται αυτόματα απο τον browser, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στη καταπολέμηση του malware λογισμικού. pcworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου