Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Ένα χρόνο μετά, το Conficker έχει προσβάλει πάνω από 7 εκατ. συστήματα


Το πιο διαβόητο worm απεδείχθη ιδιαίτερα ανθεκτικό, αφού συνεχίζει ακόμα και τώρα, ένα χρόνο μετά, να προσβάλλει πολλαπλά συστήματα
Το Conficker ξεπέρασε ένα καινούριο όριο. Όπως δηλώνουν οι ειδικοί, έχει πλέον προσβάλει πάνω από 7 εκατομμύρια υπολογιστές.
Ερευνητές στο Shadowserver Foundation ανακάλυψαν ότι 7 εκατομμύρια διαφορετικές IP διευθύνσεις έχουν προσβληθεί από το διαβόητο και επικίνδυνο worm, ενώ κατάφεραν να ακολουθήσουν τα ίχνη του Conficker, σπάζοντας τον αλγόριθμο που χρησιμοποιεί.
Μέλη της ένωσης "Conficker Working Group", που συντάχθηκε για την αντιμετώπιση του worm, υποπτεύονται ότι πολλοί από τους υπολογιστές που έχουν προσβληθεί, τρέχουν παράνομα αντίγραφα των Windows και έτσι δεν έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν patches ή το Malicious Software Removal Tool της Microsoft.
Το Conficker τράβηξε για πρώτη φορά την προσοχή των ειδικών τον Νοέμβριο του 2008, ενώ έγινε ευρέως γνωστό στις αρχές του 2009. Όπως έχει αποδειχθεί, το worm είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, ενώ η δυνατότητά του να προσβάλλει και πάλι τα συστήματα από τα οποία έχει αφαιρεθεί, το καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο.   πηγή:pcw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου