Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

«Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο»


Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να πουλήσει την πολυτελή του βίλα στη Σαρδηνία, τη "Βίλα Τσερτόζα", στον εμίρη του Άμπου Ντάμπι, έναντι 450 εκατομμυρίων ευρώ, γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο υπεύθυνος για την ακίνητη περιουσία του Καβαλιέρε αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ιταλός πρωθυπουργός "ενοχλημένος" από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν στη βίλα και τον εμφανίζουν συντροφιά με γυμνόστηθες νεαρές, αποφάσισε να την πουλήσει, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία να την μετατρέψει σε ιταλικό αντίστοιχο του "Καπ Ντέιβιντ", της θερινής κατοικίας των αμερικανών προέδρων.
Από την άλλη, ο εμίρης Μοχάμεντ έψαχνε για μία κατοικία στη Μεσόγειο και, σύμφωνα με την εφημερίδα, η ιδιοκτησία του Μπερλουσκόνι πληρούσε όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένων και των προδιαγραφών ασφαλείας.
Η ιδιοκτησία αποτελείται από τρεις κατοικίες, που βρίσκονται σε μία έκταση περίπου 80 εκταρίων, στην πιο ακριβή περιοχή της Σαρδηνίας, την Κόστα Εσμεράλδα, στα βορειοανατολικά του νησιού. Το πιο όμορφο από τα καταλύματα είναι αυτό όπου διέμενε ο Σίλβιο: 2.600 τετραγωνικά μέτρα που περιλαμβάνουν καμιά δεκαριά σαλόνια, επτά υπνοδωμάτια, κουζίνες και μπάνια. Το δεύτερο σπίτι προοριζόταν για τα παιδιά του Μπερλουσκόνι από τον δεύτερο γάμο του, ενώ το τρίτο για διαπρεπείς καλεσμένους, όπως το ζεύγος Μπλερ, ή τον Βλαντίμιρ Πούτιν, που έχουν φιλοξενηθεί εκεί.
Η ιδιοκτησία διαθέτει επίσης τεχνητή λίμνη και ηφαίστειο, επτά πισίνες, ένα θερμοκήπιο με ορχιδέες και χιλιάδες φοίνικες, κάκτους και σπάνια φυτά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, 20 κηπουροί απασχολούνται καθημερινά για τη συντήρηση του πάρκου
 protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου