Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Citroen C-Zero ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο.


Έχοντας σημαντικές εμπειρίες στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η Citroen έχει έτοιμο το αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο C-Zero, το οποίο θα λανσαριστεί στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2010. το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με τη Mitsubishi και αποτελεί το δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας μετά από το ηλεκτρικό Berlingo First.

Το Citroen C-Zero έχει μήκος 3,48 μέτρων και 9 μέτρα κύκλο στροφής, οπότε είναι μια καλή λύση για την κίνηση στην πόλη. Η μέγιστη ταχύτητά του αγγίζει τα 130 km/h και η επιτάχυνση των 0-100 km/h είναι εφικτή σε 15 δευτερόλεπτα, ενώ η επιτάχυνση εν κινήσει από τα 60 στα 90km/h είναι μόλις 6 secs. Η αυτονομία του οχήματος στον μικτό κύκλο φτάνει τα 130 km/h, και το όχημα μπορεί να φορτιστεί από μια πρίζα 220V σε έξι ώρες. Αν βιάζεστε βέβαια, το 80% της χωρητικότητας της μπαρατίας ιόντων-λιθίου μπορεί να φορτιστεί σε μισή ώρα χρησιμοποιώντας μονοφασική τροφοδοσία των 125Α με 400V τάση.

Ο ηλεκτροκινητήρας του Citroen C-Zero αποδίδει 64 άλογα από τις 3.000 μέχρι τις 6.000 rpm και η μετάδοση είναι αυτόματη. Τέλος, το τετραθέσιο C-Zero έχει μεταξόνιο 2,55 μέτρων, κάτι ευνοϊκό για τους χώρους των επιβατών, ενώ διαθέτει και χώρο φόρτισης, στα 166 λίτρα. Κατά τα άλλα, είναι εξοπλισμένο πολύ καλά: υδραυλικό τιμόνι, ABS, TCS, ESP, ηλεκτρικά παράθυρα, έξι αερόσακους, κλιματισμό και αυτόνομο σύστημα τηλεματικής σε περίπτωση επειγόντων κλήσεων.

sportdrive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου