Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες με Volvo στο facebook


Έναν πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο διάλεξε η Volvo για να αναδείξει τη νέα τεχνολογία φιλικότερων προς το περιβάλλον κινητήρων DRIVe. Δημιούργησε την ιστοσελίδα: www.facebook.com/volvo ή http://apps.facebook.com/drivearoundtheworld, προκειμένου όσοι το επιθυμούν να διαγωνιστούν σε ένα ταξίδι 80 ημερών, κάνοντας το γύρο του κόσμου, και να επικοινωνήσουν κερδίζοντας ως έπαθλο 15.000 ευρώ.

Ως όχημα θα χρησιμοποιηθεί το πετρελαιοκίνητο Volvo C30 DRIVe που καταναλώνει μόλις 3,8 λίτρα καυσίμου στα 100 χλμ., εκπέμποντας μόνο 99 γρ./χλμ. διοξείδιο του άνθρακα. Με γεμάτο το ρεζερβουάρ καλύπτει απόσταση 1,333 χλμ. και ο κάθε παίκτης – χρήστης της ιστοσελίδας καλείται να καλύψει αυτά τα χιλιόμετρα, πριν περάσει στο επόμενο φίλο, χρήστη της ιστοσελίδας. Ο κύκλος των 80 ημερών ολοκληρώνεται με την επιστροφή του αυτοκινήτου στο σημείο εκκίνησης.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε χθες και θα τελειώσει στις 5 Φεβρουαρίου. Η εν λόγω ενέργεια είναι πρωτοποριακή και συμβάλλει στην ευαισθητοποίησης του κοινού αναφορικά με την προσπάθεια μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα, που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
SPORTFM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου