Οι χορτοφάγοι έχουν λίγο πιο αδύνατα κόκκαλα από τους κρεατοφάγους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε από Αυστραλούς και Βιετναμέζους επιστήμονες, με δείγμα 2.700 άτομα.
Η διαφορά σε πυκνότητα οστών ήταν 5%, ενώ ουσιαστικά δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ των χορτοφάγων που η διατροφή τους περιείχε αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα και των κρεατοφάγων.
Εκείνο το οποίο δεν έχει εξακριβωθεί είναι αν η μικρότερη πυκνότητα οστών συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο προσβολής από οστεοπόρωση.
Οι ερευνητές καταλήγουν ότι περαιτέρω έρευνες επί του θέματος θα δώσουν ίσως την απάντηση.
protothema
Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου