Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Μία τραγική ιστορία αγάπης


Τελικά, υπό μία έννοια, ούτε ο θάνατος δεν κατάφερε να χωρίσει ένα ζευγάρι από τη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι η μοίρα τους έπληξε ανεπανόρθωτα... Η ιστορία έχει ως τραγική πρωταγωνίστρια μία 26χρονη Γαλλίδα που αποφάσισε σε πείσμα κάθε λογικής να παντρευτεί τον αγαπημένο της. Ακόμα κι αν αυτός ήταν πλέον νεκρός...
Η νύφη φόρεσε λευκά, αν και χήρα, και δίπλα της δεν είχε τον αρραβωνιαστικό της, αλλά ένα μεγάλο πορτρέτο του. Οσο παράδοξο όμως και αν ακούγεται αυτό, ο Νικολά Σαρκοζί έδωσε ειδική άδεια για να τελεστεί ενώπιον Θεού και ανθρώπων, ένας γάμος μεταξύ μίας ζωντανής και ενός νεκρού!
Η 26χρονη Magali Jaskiewicz παντρεύτηκε τον Jonathan George, ο οποίος ήταν 25 ετών όταν πριν από λίγους μήνες σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Το ζευγάρι είχε μαζί δύο κοριτσάκια αλλά δεν πρόλαβε να ανταλλάξει γαμήλιους όρκους. Η ειρωνεία είναι ότι οι δύο νέοι είχαν αρραβωνιαστεί δύο ημέρες πριν το δυστύχημα!
Η νύφη που ταυτόχρονα μετατράπηκε σε χήρα δήλωσε μετά το μυστήριο ότι όλοι στήριξαν την απόφαση που έλαβε και κανείς δεν έκανε αρνητικά σχόλια.
Αμέσως μετά τον «ματωμένο» γάμο, η νύφη, οι οικογένειες του ζευγαριού και τα δύο μικρά κοριτσάκια, ηλικίας 3 ετών και 18 μηνών, πήγαν να αφήσουν λουλούδια στο μνήμα του Jonathan.
Σύμφωνα πάντως με τη γαλλική νομοθεσία, ο γάμος με νεκρό απαγορεύεται πλην μίας περίπτωσης: Αν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι το ζευγάρι σκόπευε να παντρευτεί άμεσα. Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να χορηγηθεί ειδική άδεια από τον γάλλο πρόεδρο. Ο Νικολά Σαρκοζί δε μπορούσε να πει όχι σε κάτι τέτοιο...
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου