Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Στη Νέα Υόρκη η δίκη των κατηγορουμένων για την 11η Σεπτεμβρίου


Η δίκη των πέντε ανδρών που κατηγορούνται ότι σχεδίασαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου θα γίνει σε ποινικό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη, ενώ οι κατηγορούμενοι θα κρατούνται σε ομοσπονδιακές φυλακές στην ίδια πόλη, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ και άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι, θα μεταφερθούν από το Γκουαντάναμο στη Νέα Υόρκη αφού η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα δώσει στο Κογκρέσο προειδοποίηση 45 ημερών, όπως προβλέπεται, και αφού γίνουν συσκέψεις με τοπικούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, είπε το υπουργείο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ δήλωσε επιπλέον ότι θα ζητήσει να επιβληθεί και στους πέντε κατηγορούμενους η εσχάτη των ποινών σε περίπτωση που καταδικαστούν.

«Θα ζητήσω από τους εισαγγελείς να επιβληθεί η εσχάτη των ποινών σε κάθε έναν από τους υπόπτους για τον σχεδιασμό των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Χόλντερ στους δημοσιογράφους.

Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης από την πλευρά τους εμφανίζονται διχασμένοι με την απόφαση να γίνει η δίκη των κατηγορούμενων για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου σε ένα δικαστήριο κοντά στην περιοχή όπου βρισκόταν το World Trade Center.

Κάποιοι δηλώνουν θυμωμένοι με την απόφαση, ενώ άλλοι ανακουφισμένοι που θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που εκφράζουν ανησυχία για την ασφάλεια τους ή που θεωρούν ότι οι κατηγορούμενοι δεν πρέπει να δικαστούν σε ποινικό δικαστήριο, αλλά σε στρατιωτικό.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου