Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Με το βλέμμα στα Windows 8


"Πανηγυρισμοί τέλος". Αυτό φαίνεται να είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει -εμμέσως πλην σαφώς- η Microsoft στο προσωπικό της, αλλά και στην κοινή γνώμη. Τα Windows 7 καταγράφουν μια ιδιαίτερα θετική πορεία στα πρώτα τους βήματα, ωστόσο η διοίκηση της εταιρείας θεωρεί ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού κι έχει ήδη αρχίσει να ετοιμάζεται για την επόμενη έκδοση του λειτουργικού.


Τις τελευταίες ημέρες, η Microsoft δημοσίευσε επτά αγγελίες, αναζητώντας το κατάλληλο προσωπικό για τη στελέχωση της ομάδας που θα αναπτύξει τα νέα Windows. Οι αγγελίες αναρτήθηκαν στο διάστημα από τις 3 Νοεμβρίου μέχρι τις 24 του ίδιου μήνα και κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσουν κι άλλες. Οι έξι από τις επτά θέσεις αφορούν στελέχη με ειδίκευση στο software engineering, ενώ υπάρχει και μια θέση ανώτερου management. Μάλιστα, στην αγγελία της 4ης Νοεμβρίου η Microsoft αναφέρεται ρητώς στα Windows 8.

Ορθώς η Microsoft δε θέλει να χάσει τον καιρό της και βάζει μπροστά τα επόμενα Windows. Το φιάσκο των Vista είναι ακόμη νωπό στη μνήμη του κόσμου και δεν υπάρχει το περιθώριο για πισωγυρίσματα στις επερχόμενες εκδόσεις του λειτουργικού. Απομένει να δούμε στην πράξη αν το πάθημα των Vista έχει γίνει μάθημα με διάρκεια για τη Microsoft.
pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου