Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία ζωής στον Άρη


Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι ερευνητές της βρήκαν «ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία» ότι ο Άρης είχε κάποτε σημάδια  ζωής. Αυτή η  μελέτη επιβεβαιώνεται μετά και την επανεξέταση μετεωριτών.

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον στο Χιούστον επανεξετάζει τον μετεωρίτη που έπεσε  13.000 χρόνια πριν στην Ανταρκτική και βρήκε αδειάσειστες  αποδείξεις ότι ο πλανήτης είχε κάποτε βακτήρια

Η ομάδα υποστηρίζει ότι οι μικροσκοπικοί κρύσταλλοι που βρέθηκαν στον μετεωρίτη  είναι σχεδόν βέβαιοι ότι είναι  απολιθώματα βακτηρίων που έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτά της Γης.

Τα αποδεικτικά στοιχεία προς υποστήριξη της ιδέας,της  δυνατότητας ύπαρξης  ζωής στο παρελθόν του  Άρη έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας,  εξηγεί ο David McKay, επικεφαλής του τμήματος της NASA για την αστροβιολογία. "Στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται τα σημάδια του νερού στην επιφάνεια, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είναι τα ερείπια των ποταμών, των λιμνών και, ενδεχομένως, των ωκεανών!

Η κύρια συζήτηση ξεκίνησε από κρύσταλλα μαγνητίτη  τα οποία βρέθηκαν στον μετεωρίτη το 1996. Διαπιστώθηκε ότι έχουν παραχθεί από τους ζωντανούς οργανισμούς. Μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 1996, δείχνει ότι ήταν  βιογενείς - που παράγονται από ζώντες οργανισμούς..

Το νέο έγγραφο χρησιμοποιεί περισσότερο προηγμένα μέσα για να αντικρούσει την θεωρία των επικριτών θεωρητικά, υποστηρίζοντας ότι αυτοί οι ζωντανοί οργανισμοί είναι ίχνη αρχαία ζωής, όπου παραμένει η πιο εύλογη εξήγηση.
"Πιστεύουμε ότι η θεωρία το να έχει παραχθεί από κάποιο ζωντανό οργανισμό  είναι πιο δυνατή τώρα παρά 13 χρόνια πρίν που την είχαμε προτείνει, είπε ο Everett Gibson ένας επιστήμονας της NASA
telegraph.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου