Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Βρετανική τεχνολογία ανοίγει νέους δρόμους για τα ποντίκια του μέλλοντος


Αν νομίζετε ότι το μέλλον των ποντικιών εξαντλείται στις ιδέες της Microsoft ή στο multitouch mouse της Αpple, μάλλον θα χρειαστεί να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. Μια ομάδα ημίτρελων ερευνητών από τη Μεγ. Βρετανία παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο "ποντίκι", το οποίο μοιάζει περισσότερο με αυτές τις μαλακές αγχολυτικές μπάλες και λιγότερο με mouse που στέλνει στον υπολογιστή τις εντολές του κατόχου.
Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, η συσκευή των Βρετανών λειτουργεί με την πίεση που ασκούν τα δάκτυλα. Όπως λένε οι ερευνητές, το 25% του εγκεφαλικού φλοιού που ασχολείται με την κίνηση ελέγχει τους μυς των χεριών, κάτι που δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμα από τους κατασκευαστές περιφερειακών για υπολογιστές. Το Suma -όπως ονομάζεται η δημιουργία τους- αναγνωρίζει την πίεση του χεριού και μάλιστα για κάθε δάκτυλο ξεχωριστά. Η Cambridge Consultants λέει ότι η ιδέα της είναι ιδανική για το περιβάλλον της τρισδιάστατης τηλεόρασης και του gaming.
Βέβαια, αυτό που δεν έχει κάνει ακόμα η CC είναι να μας πει πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό το περίεργο ποντίκι. Δεν αργεί, πάντως, η μέρα των αποκαλύψεων. Η εταιρεία λέει ότι θα παρουσιάσει ένα prototype στην επερχόμενη έκθεση CES.
Πηγή:t3mag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου