Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Oι τιμές των Windows 7 στην Ελλάδα


Τις τιμές των επερχόμενων Windows 7 στην Ελλάδα ανακοίνωσε στις 30 Ιουνίου η Microsoft Ελλάς: 205 ευρώ για τα Home Premium, 320 ευρώ για τα Professional και 335 ευρώ για τα Ultimate με ΦΠΑ, χωρίς επιλογή για έκδοση Upgrade.
Οι υπολογιστές που θα πωληθούν από τις 26 Ιουνίου έως τις 31 Ιανουαρίου 2010 με προεγκαταστημένα Windows Vista Home Premium, Windows Vista Business ή Windows Vista Ultimate θα αναβαθμίζονται χωρίς ή με ελάχιστη χρέωση στα Windows 7. To ίδιο ισχύει και για τις εμπορικές εκδόσεις των Vista για την ίδια περίοδο, σύμφωνα με ανακοινωση της Microsoft Hellas. H δωρεάν προμήθεια των Windows 7 αφορά καταστήματα ή κατασκευαστές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows 7 Upgrade Option Program. Μέχρι στιγμής, συμμετέχουν σε αυτό τα Πλαίσιο, Multirama, E-Shop.gr, Infoquest, Oktabit, Interset και Dionic.
Δεν θα κυκλοφορήσουν εκδόσεις Upgrade
Όπως διευκρινίζει η εταιρεία, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, όπως επίσης και στην Ελβετία και την Κροατία, δεν θα κυκλοφορήσουν οι εκδόσεις αναβάθμισης των Windows 7 (Upgrade Package), παρά μόνο οι πλήρεις εκδόσεις του λειτουργικού, στις οποίες δεν θα περιλαμβάνεται ο Internet Explorer. Ωστόσο, η Microsoft ανακοινώνει ότι από τη μέρα της διαθεσιμότητας των εκδόσεων αυτών στην αγορά και μέχρι τουλάχιστον την 31η Δεκεμβρίου 2009, θα διαθέτει τις «πλήρεις» εκδόσεις των Windows 7 σε προνομιακή τιμή (δεν διευκρινίζει όμως ποια θα είναι η προνομιακή αυτή τιμή).
Επιπλέον, επισημάνεται ότι θα υπάρξει μείωση, κατά 16% περίπου, όσον αφορά στην τιμή της δημοφιλέστερης έκδοσής τους, Home Premium, σε σύγκριση με την αντίστοιχη των Windows Vista.
Η λυπητερή
Έτσι, οι εκτιμώμενες τιμές λιανικής (με ΦΠΑ) για τις τρεις εκδόσεις των Windows 7 θα διαμορφωθούν στην Ελλάδα, ως εξής:
Windows 7 Home Premium
Εκτιμώμενη τιμή λιανικής (με ΦΠΑ): €204,99
Windows 7 Professional
Εκτιμώμενη τιμή λιανικής (με ΦΠΑ): €319,99
Windows 7 Ultimate
Εκτιμώμενη τιμή λιανικής (με ΦΠΑ) €334,99
Οι τιμές αυτές είναι ακόμα υψηλότερες από αυτές που είχαν γίνει γνωστές λίγο νωρίτερα και είχαν προκαλέσει αντιδράσεις για εξαιρετικά υψηλότερη χρέωση του νέου λειτουργικού στην Ευρώπη σε σχέση με τις ΗΠΑ (η οποία δεν θα πρέπει να αποδίδεται στην προσθήκη του ΦΠΑ, καθώς και εκείνες τον περιελάμβαναν).
Διαβάστε περισσότερα για τα Windows 7 και τα πρώτα σχόλια των επισκεπτών του In.gr Τεχνολογία για την τιμολόγηση στην Ευρώπη.
Χωρίς Περίοδο Προνομιακής Χρέωσης
Στις ΗΠΑ και επιλεγμένες αγορές η Microsoft επιβραβεύει τους πιστούς πελάτες της δίνοντας τους τη δυνατότητα να παραγγείλουν τα Windows 7 στη μισή τιμή. Η προσφορά ισχύει στις ΗΠΑ έως τις 11 Ιουλίου, στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία από τις 15 Ιουλίου έως 14 Αυγούστου.
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Ελλάδα.......in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου