Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

H Microsoft προσφέρει τη δεύτερη beta για το Visual Studio 2010


H beta έκδοση θα είναι διαθέσιμη τη Δευτέρα για τους συνδρομητές του MSDN, και την Τετάρτη για όλους τους υπόλοιπους.
 
Η επίσημη διάθεση του Visual Studio 2010 και του .Net Framework 4 θα γίνει στις 22 Μαρτίου 2010. Το νέο Visual Studio 2010 θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλατφόρμες λογισμικού όπως τα Windows 7 καθώς και στη cloud πλατφόρμα Windows Azure.
 
Η δεύτερη beta προσθέτει δυνατότητες δημιουργίας εφαρμογών για την SharePoint πλατφόρμα της Microsoft. Με το Visual Studio 2010 ο προγραμματιστής θα μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο SharePoint project και να αναπτύξει ένα SharePoint Web site και τις εφαρμογές που βρίσκονται πίσω απο αυτό.
 
Επιπλέον, το .Net Framework 4 beta 2 μειώνει το μέγεθος του ίδιου του Framework κατά 80%. Αυτό σημαίνει ότι οι τελικοί χρήστες του θα πρέπει να κατεβάζουν πολύ λιγότερο κώδικα μειώνοντας έτσι σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για την εγκατάσταση και το άνοιγμα της τελικής εφαρμογής.
 
Το Visual Studio 2010 περιλαμβάνει εργαλεία για ανάπτυξη SharePoint εφαρμογών διευκολύνοντας έτσι το έργο των προγραμματιστών κατά τη διάρκεια ανάπτυξης των προγραμμάτων τους.
 
Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες μείωσης των διαθέσιμων πακέτων για το Visual Studio απο 9 σε 3. Αυτό θα γίνει γιατί το feedback που λάμβανε η Microsoft ήταν πως η όλη διαδικασία εύρεσης του κατάλληλου πακέτου ήταν πολύ μπερδεμένη.

‘Έτσι, αποφασίστηκε η μείωση των διαθέσιμων πακέτων στα εξής τρία:
Α) Visual Studio 2010 Ultimate με MSDN, με όλα τα εργαλεία που περιλαμβάνουν και τα ALM προϊόντα, μαζί με εργαλεία Testing και architecture. Το πακέτο αυτό θα κοστίζει 11,924δολλάρια για νέους πελάτες και 3,841 για όσους ανανεώνουν

Β) Visual Studio 2010 Premium με MSDN, θα κοστίζει $5,469 για νέους πελάτες και $2,299 για όσους ανανεώνουν.

Γ) Visual Studio 2010 Professional με MSDN, $1,199 για νέους πελάτες και $799 για ανανέωση.
 
Η Μιcrosoft προσπαθεί να τονώσει το ενδιαφέρον και για τις MSDN συνδρομές προσφέροντας νέα οφέλη όπως η απεριόριστη πρόσβαση στο Visual Studio Team Foundation Server, μόλις γίνει αυτός διαθέσιμος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ανάπτυξης κώδικα σε Windows Azure cloud computing πλατφόρμα, με επιπλέον 40 ώρες e-learning κάθε χρόνο, σε κάθε συνδρομή.
πηγή: pcw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου