Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

LG Chocolate BL40: Γευτείτε τη «νέα σοκολάτα»


H «νέα σοκολάτα» είναι εδώ και φαντάζει ιδιαίτερα «νόστιμη» και προκλητική!
Το τέταρτο μέλος της ελκυστικής σειράς "Black Line" της LG, μετά το αρχικό Chocolate, το Shine και το Secret, είναι πλέον γεγονός. Το BL40 ή «νέα σοκολάτα» κυκλοφορεί στα ράφια των ευρωπαϊκών καταστημάτων και είναι από εκείνα τα τηλέφωνα που θα τα δει κανείς σε λίγα χέρια και, ανεξάρτητα από τις προδιαγραφές, είναι βέβαιο ότι πρώτον θα το θαυμάσει και δεύτερον θα το ζηλέψει...

Design
Παρά το γεγονός ότι το BL40 είναι τύπου bar, οι γραμμές του και η γενικότερη σχεδίαση και εμφάνισή του είναι τέτοιες που το κάνουν να ξεχωρίζει. Ασφαλώς, δεσπόζουσα θέση κατέχει η εντυπωσιακή οθόνη (για την οποία θα μιλήσουμε στη συνέχεια), η οποία είναι και η μόνη που φαίνεται, καθώς απουσιάζουν σχεδόν τα πλήκτρα (κυριαρχεί η χρήση της αφής). H «νέα σοκολάτα» είναι εξαιρετικά κομψή και, τιμώντας τη σειρά Black Line, κυκλοφορεί σε μαύρο χρώμα, με δύο κόκκινα «πατήματα» στις επάνω και κάτω άκρες.
Multimedia
Το χαρακτηριστικό που κάνει τη διαφορά στο BL40, πλην της σχεδίασης, δεν είναι άλλο από την πραγματικά σούπερ οθόνη, η οποία με διαγώνια διάσταση 4 ιντσών, ανάλυση 345 x 800 και λόγο διαστάσεων 21:9 (!) είναι απλά μοναδική. Άλλωστε τον λόγο 21:9 τον συναντάμε σχεδόν αποκλειστικά στο σινεμά! Η οθόνη βασίζεται στην «πυκνωτική» τεχνολογία (capacitive technology), η οποία προσφέρει καλύτερη «διαφάνεια», είναι δυνατόν να ελεγχθεί με υψηλή ακρίβεια, ενώ έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει το άγγιγμα περισσοτέρων του ενός σημείων της ταυτόχρονα.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το περιβάλλον λειτουργίας διπλής οθόνης της επιτρέπει να χωρίζεται στα δύο, χαρακτηριστικό που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε αρκετές περιπτώσεις.
Η κάμερα, από την πλευρά της, φορά οπτικά του οίκου Schneider-Kreuznach και διαθέτει ανάλυση 5 megapixels, αυτόματη εστίαση, LED φλας, geotagging φωτογραφιών, καθώς και ανίχνευση προσώπου, χαμόγελου και βλεφαρίσματος. Βεβαίως, υπάρχει και δεύτερη κάμερα για βιντεοκλήσεις. Μπορεί να γράψει βίντεο σε ανάλυση VGA, στα 30 fps και σε συνδυασμό με την υποστήριξη αρχείων DivX/ ΧviD, αλλά και ήχου Dolby Mobile, έχετε στα χέρια σας έναν κινητό κινηματογράφο...
Από πλευράς user interface το ΒL40 βασίζεται στη νέα έκδοση του S-Class UI, που εκμεταλλεύεται το μεγάλο εύρος της οθόνης και χρησιμοποιεί τον γνωστό τρισδιάστατο κύβο για να απεικονίσει 4 κεντρικές οθόνες, μία στην κάθε πλευρά του! 
Συνδεσιμότητα
Σε υψηλά επίπεδα κινούνται οι προδιαγραφές συνδεσιμότητας της συσκευής, με το HSDPA να προσφέρει ευρυζωνικές ταχύτητες για γρήγορα κατεβάσματα. Επίσης, υπάρχει δέκτης GPS με υποβοήθηση A-GPS, ασύρματο δίκτυο WiFi με υποστήριξη DLNA, στερεοφωνικό Bluetooth 2.1, αλλά και έξοδος για σύνδεση με τηλεόραση. Από πλευράς μηνυμάτων υποστηρίζονται τα πάντα (SMS, EMS, MMS, email, instant messaging), ενώ φυσικά υπάρχει και πλήρης browser για σερφάρισμα στο Διαδίκτυο.
Άποψη
Μόνο με τη σχεδίαση και τη μοναδική οθόνη της, η «νέα σοκολάτα» βρίσκεται μπροστά από τους ανταγωνιστές της.
πηγή:mobilenews              Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Δίκτυο λειτουργίας: HSDPA 7,2 Mbps/GSM quad-band/GPRS/EDGE
Οθόνη: TFT αφής 4,01΄΄, 21:9, 16 εκατομμύρια χρώματα, 345 x 800
Κάμερα: 5 megapixels, autofocus, LED φλας, βίντεο, δεύτερη κάμερα για βιντεοκλήσεις
Μνήμη: 1,1 GB + θύρα για κάρτες microSD
Χαρακτηριστικά: S-Class Touch UI, ραδιόφωνο FM με RDS, πομπός FM, GPS με A-GPS, geotagging, music/video player, έξοδος για TV, Dolby Mobile, document viewer, αισθητήρας κίνησης και εγγύτητας, Bluetooth 2.1 Α2DP, micro USB 2.0, WiFi με DLNA, 3D image gallery, ατζέντα
Χρόνος ομιλίας: 6 ώρες
Χρόνος αναμονής: 400 ώρες
Διαστάσεις: 128 x 51 x 10,9 mm
Βάρος: 129 γραμμ.                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου