Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

i Point 3D


Το iPoint 3D επιτρέπει στους ανθρώπους να αλληλεπιδράσουν με μια τρισδιάστατη διαφάνεια επίδειξης μέσω απλών χειρονομιών και χωρίς τρισδιάστατα γυαλιά ή χρήση ειδικού γαντιού.

Αυτό που μέχρι τώρα βλέπαμε μόνο στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας παρουσιάστηκε τον Μάρτιο στην έκθεση CeBIT από τους ερευνητές του ιδρύματος Fraunhofer. Το iPoint 3D απαρτίζεται από μια συσκευή αναγνώρισης, όχι μεγαλύτερη από ένα πληκτρολόγιο, που μπορεί να στερεωθεί στο ταβάνι επάνω από τον χρήστη ή να ενσωματωθεί σε ένα τραπέζι.

Δύο ενσωματωμένες FireWire κάμερες ανιχνεύουν σε πραγματικό χρόνο την κίνηση που κάνουν τα χέρια και τα δάχτυλα και μεταβιβάζουν την πληροφορία σε έναν υπολογιστή. Το σύστημα αποκρίνεται άμεσα, μόλις κάποιος κινήσει τα χέρια του μπροστά από την οθόνη. Καμιά φυσική επαφή δεν χρειάζεται πλέον. Το iPoint 3D μπορεί να φανεί χρήσιμο σε ένα καθιστικό ή ένα γραφείο ή ακόμα και σε ένα νοσοκομείο.

Δεδομένου ότι η αλληλεπίδραση είναι «ανέπαφη», το σύστημα θεωρείται ιδανικό για περιπτώσεις όπου η επαφή μεταξύ του χρήστη και του συστήματος δεν είναι δυνατή ή δεν επιτρέπεται.
mobile-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου