Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Το νέο Google Nexus One και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του .







Στο δρόμο που χάραξε η Apple με το iPhone σκοπεύει ν' ακολουθήσει η Google. Θέλει δηλαδή να ρίξει στην αγορά το δικό της κινητό γιατί μάλλον «κουράστηκε» να συνεργάζεται με τους παραδοσιακούς κατασκευαστές κινητών... που είναι άλλης εποχής και φιλοσοφίας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuters η Google πρόκειται μέσα στο 2010 να έχει το δικό της κινητό με την ονομασία Nexus One. Θα είναι ένα smartphone κατασκευασμένο από την HTC το οποίο θα «τρέχει» φυσικά το λειτουργικό σύστημα Android που είναι της Google.
Η μεγάλη αυτή εταιρία προγραμματίζει να πουλάει το κινητό της μόνο on-line, στην συνέχεια ο αγοραστής θα διαλέγει το δικό του δίκτυο. Αυτός κι αν είναι τρόπος να «πνίξει» τις πωλήσεις του iPhone!
Θυμίζουμε ότι κινητά τηλέφωνα με το σύστημα Android κυκλοφορούν οι πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά και οι HTC, Samsung, LG, Motorola και Sony Ericsson.
Σύμφωνα με εταιρία ερευνών τα κινητά με Android αυξήθηκαν από 4.2% σε 5.4% το τελευταίο καιρό στη Δυτική Ευρώπη που θεωρείτε σημαντικός δείκτης της αγοράς.
Μέλη του site "These Are the Droids" ανέλυσαν τη ROM του Android 2.1 που θα τρέχει το smartphone της Google, Nexus One, και αποκρυπτογράφησαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητού, στα οποία περιλαμβάνεται αισθητήρας εγγύτητας και περιβάλλοντος φωτισμού.
Το Nexus One ενσωματώνει επίσης αισθητήρα επιτάχυνσης, μαγνητική πυξίδα, ασύρματη συνδεσιμότητα 802.11n, σύστημα ακύρωσης θορύβου, υποσύστημα γραφικών συμβατό με OpenGL ES 2.0 και κάμερα με αυτόματη εστίαση και φλας LED.
Ο επεξεργαστής του smartphone είναι ένας Qualcomm Snapdragon, που έχει τη δυνατότητα να φτάσει χρονισμό έως 1GHz.
 πηγές:fullhd.gr,myplaisio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου