Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

«Κατεψυγμένη» παραλία στο Ντουμπάι


Η πρώτη «δροσερή» αμμουδιά αναμένεται να χτιστεί προς τιμήν του νέου ξενοδοχείου Ρalazzo Versace, του γνωστού οίκου μόδας, στο Ντουμπάι, ώστε οι θαμώνες να μη νιώθουν σαν «φακίρηδες» πάνω στην καυτή άμμο.

Το εντυπωσιακό εγχείρημα θα στηρίζεται σε ένα πρωτοποριακό σύστημα απορρόφησης της θερμότητας από την άμμο, ενώ θα συνδυάζεται με γιγάντιους ανεμιστήρες που θα δροσίζουν τους λουόμενους.

Επιπλέον, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της βρετανικής εταιρείας Ηyder Consulting που έχει αναλάβει την κατασκευή του δεκαώροφου θερέτρου, ολόκληρο το συγκρότημα θα ελέγχεται από ένα προηγμένο αυτοματοποιημένο σύστημα θερμοστατών. Πολλοί ωστόσο είναι εκείνοι που ανησυχούν και φοβούνται ότι μια τέτοια παρέμβαση θα μπορούσε να συμβάλει στην επιδείνωση των κλιματικών αλλαγών. Ο πρόεδρος του νέου αποκτήματος του Ντουμπάι τονίζει ότι είναι αποφασισμένοι να απορροφήσουν την υπερβολική θερμότητα από την άμμο ώστε οι θαμώνες να μπορούν ανενόχλητοι να ξαπλώσουν σε αυτήν.

«Αυτού του είδους την πολυτέλεια αναζητούν όσοι βρίσκονται στην κορυφή» προσέθεσε υπεροπτικά.

Πρόκειται για τη δεύτερη ξενοδοχειακή επιχείρηση του γνωστού ιταλικού οίκου. Από το 2000 ήδη το πρώτο παλάτι Versace λειτουργεί στα παράλια του Γκολντ Κόουστ στην Αυστραλία. Η λειτουργία του δεύτερου υπερπολυτελούς Ρalazzo Versace έχει δρομολογηθεί για τα τέλη του επόμενου έτους ή τις αρχές του 2010.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου