Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Φονική κακοκαιρία


Εφτά άτομα έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας,  με χιονοπτώσεις και πολικό κρύο, που  πλήττει χώρες της Ευρώπης και την ανατολική πλευρά των ΗΠΑ.
Στη Γαλλία και σε κεντρικό δρόμο της Μασσαλίας βρέθηκε νεκρός ένας νεαρός άστεγος Πολωνός. Πρόκειται για το πρώτο θύμα του ψύχους.
Στη Γερμανία ένας άστεγος έχασε τη ζωή του από το κρύο και δύο γυναίκες σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα λόγω παγετού. Σε πολλές πόλεις της χώρας έχουν καταγραφεί πολικές θερμοκρασίες και οι μετεωρολογικές αρχές προβλέπουν χιονοπτώσεις έως τις αρχές της εβδομάδας.

Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία από την ακινητοποίηση των τρένων της Eurostar, που εκτελούν το δρομολόγιο Παρίσι-Λονδίνο μέσω του τούνελ της Μάγχης.
 
Τουλάχιστον 2.000 ταξιδιώτες πέρασαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο μπλοκαρισμένοι μέσα στο τούνελ της Μάγχης, ορισμένοι χωρίς τροφή και νερό, παγωμένοι από το κρύο.

Ορισμένοι ταξιδιώτες έκαναν και πάνω από 15 ώρες για να απεγκλωβιστούν, αφού τα τρένα ακινητοποιήθηκαν με βλάβες λόγω του πυκνού χιονιού στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας και το άνοιγμα του τούνελ γινόταν σταδιακά και με μεγάλη δυσκολία.


Στην Ιταλία, πολλά αεροδρόμια, όπως αυτά της Φλωρεντίας, της Μπολόνιας, της Ρώμης και της Βενετίας, έκλεισαν εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης. Στη Σαρδηνία, ένα τρένο στη γραμμή Σασάρι-Κιλιβάνι εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο μηχανοδηγός του.

Στην ανατολική πλευρά των ΗΠΑ η ισχυρή χιονοθύελλα προκάλεσε χάος στα αεροδρόμια και πλήρη συσκότιση για ώρες πολλές πολιτείες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες προειδοποίησαν για σοβαρή επιδείνωση του καιρού με ισχυρούς ανέμους πλημμύρες και χιόνι που ήδη ξεπερνά τους 60 πόντους.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του την Παρασκευή και δύο άλλοι πέθαναν το Σάββατο στην πολιτεία της Βιρτζίνια από το κρύο.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου