Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

9 στις 10 τηλεοράσεις Philips έχουν κερδίσει τη πιστοποίηση του οικολογικού σήματος της ΕΕ


Σε αναγνώριση των επιτυχιών της στην παραγωγή ανανεώσιμων προϊόντων, η Philips κέρδισε τη νέα πιστοποίηση του οικολογικού σήματος για το 90%* των ευρωπαϊκών της τηλεοράσεων από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό οικολογικού σήματος - με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Eco-Labelling Board). Η πιστοποίηση οικολογικού σήματος ΕΕ για τις τηλεοράσεις έγινε τον Ιούλιο του 2009**, και βοηθάει τους καταναλωτές να ξεχωρίσουν εύκολα τα πιο πράσινα, πιο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα.
Το οικολογικό σήμα της ΕΕ έχει απονεμηθεί στη πλειοψηφία (90%) της σειράς των ευρωπαϊκών τηλεοράσεων της Philips. Αυτό περιλαμβάνει τις τηλεοράσεις υψηλής απόδοσης συμπεριλαμβανομένης της σειράς 9000, της σειράς 8000 και της Aurea. Η πιστοποίηση του οικολογικού σήματος ΕΕ σε αυτά τα μοντέλα τηλεόρασης δείχνει ότι μια τηλεόραση μπορεί να διαθέτει την καλύτερη για την κατηγορία της εικόνα και απόδοση, ενώ συνεχίζει να είναι φιλική προς το περιβάλλον. Η υπόλοιπη γκάμα της Philips που περιλαμβάνει τις σειρές 7000, 5000 και 3000 έχει επίσης κερδίσει την πιστοποίηση οικολογικού σήματος ΕΕ.
Η πιστοποίηση του οικολογικού σήματος της ΕΕ αναγνωρίζει τηλεοράσεις που διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα βιώσιμων χαρακτηριστικών όπως είναι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, χαμηλή ενέργεια αναμονής, 2 χρόνια εγγύηση, καμία χρήση επικίνδυνων ουσιών, και σχεδιασμός κατάλληλος για εύκολη ανακύκλωση.
Το οικολογικό σήμα της ΕΕ απονεμήθηκε στη Philips για την πλειοψηφία των μοντέλων της διότι:
  • Η πιστοποίηση του οικολογικού σήματος της ΕΕ απαιτεί ένα επίπεδο ενέργειας αναμονής μικρότερο από 0,30 watt. Η πλειοψηφία των τηλεοράσεων της Philips με το οικολογικό σήμα ΕΕ έχει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ισχύος σε κατάσταση αναμονής μικρότερη από 0,15 watt – ένα επίπεδο το οποίο είναι 50% χαμηλότερο από το απαιτούμενο επίπεδο του Ευρωπαϊκού οικολογικού σήματος
  • Οι τηλεοράσεις διαθέτουν εγγύηση 2 ετών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Οι τηλεοράσεις δεν περιέχουν επικίνδυνες ουσίες (π.χ. μόλυβδο)
  • Η Philips σχεδίασε τηλεοράσεις οι οποίες μπορούν εύκολα να ανακυκλωθούν
Η Philips είναι περήφανη που έλαβε αυτή την πιστοποίηση, καθώς αντικατοπτρίζει τις πρωτοβουλίες τις οποίες έχουμε αναλάβει στα τελευταία 10 χρόνια για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αντίκτυπο κατά την παραγωγή τηλεοράσεων. Η διαδικασία του οικολογικού μας σχεδιασμού στοχεύει να δημιουργήσει προϊόντα Philips τα οποία είναι όλο και περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον, με σημαντικά μικρότερο αντίκτυπο σε αυτό.
*Βασισμένο σε εσωτερικούς υπολογισμούς της Philips
** Όλες οι τηλεοράσεις Philips που λαμβάνουν την πιστοποίηση οικολογικού σήματος τον Ιούλιο ήδη εγκρίνονται για την πιστοποίηση οικολογικού σήματος του Νοέμβριου 2009. πηγή:t3mag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου