Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Verbatim MediaStation HD DVR


Περισσότερο εγγραφέας τηλεοπτικών εκπομπών παρά media player το Verbatim MediaStation HD DVR.. Αφού λύσετε το πρόβλημα με την ασυμβατότητα των βυσμάτων της κεραίας, τότε μπορείτε να «ψάξετε» τις τηλεοπτικές μπάντες ώστε να αποθηκεύσετε τα κανάλια, αναλογικά και ψηφιακά, που θα πιάσει. Η συσκευή συνδέεται όπως ένα DVD εγγραφής. Ο δέκτης του κρίνεται ως πολύ καλός και «μαλακός».
Συντονίστηκε με υψηλή ακρίβεια και ποιότητα λήψης με τα γνωστά κανάλια χωρίς περιορισμούς και προβλήματα. Αν και δε τα βρήκε όλα τα αναλογικά κανάλια όπως μια τηλεόραση Philips που χρησιμοποιώ ως αναφορά για τον άριστο δέκτη της.
Τα ψηφιακά, της ER, τα βρήκε μια χαρά μόνο που ο συντονισμός κράτησε πολύ, αφού η συσκευή σ΄αυτό το σημείο είναι πάρα πολύ αργή. Η σύνδεση με τη τηλεόραση έγινε μέσω HDMI στα 1080i, αφού το Verbatim MediaStation HD DVR δεν γνωρίζει τι σημαίνει 1080p.
Και δε χάνει και πολλά... Εγγραφέας DVR είναι η συσκευή... Το αρνητικό είναι ότι κάνει υπερβολικό θόρυβο ο ανεμιστήρας ψύξης.
Στην συνέχεια προσπάθησα να μπω στο Wi-Fi δικτυό μου και διαπίστωσα ότι το USB dongle που υπάρχει στο κουτί της συσκευασίας δεν είναι και τόσο ποιοτικό. Καλύτερα να συνδέσουμε λοιπόν το Verbatim MediaStation HD DVR στο δίκτυο μας με καλώδιο Ethernet.
Θα συμφωνήσω με τον φίλο «evan fotis» ότι κατά τη διάρκεια της εγγραφής, αν θέλουμε να «κόψουμε» κάτι δεν κάνει pause παρά μόνο stop, αλλά κάνει time shift ώστε να βλέπουμε με καθυστέρηση ή πιο πίσω από το ζωντανό πρόγραμμα.
Υπάρχει δυνατότητα εξαγωγής ή αντιγραφής των εγγραφών μας σε USB stick ή κάπου στο δίκτυο μας. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα ατού της συσκευής. Το να πραγματοποιεί copy από οτιδήποτε σ΄οτιδήποτε.
Πάντως η ποιότητα εικόνας των τηλεοπτικών καναλιών είναι καλή έως τα 576p, αν διαλέξετε 720p ή 1080i όλα γίνονται υπερβολικά, χάνονται οι λεπτομέρειες και η οξύτητα... πάει περίπατο.
Στις δοκιμές αρχείων ματρόσκα για εικόνα αλλά και flac για ήχο είχαμε ασυμβατότητες σε «δύσκολα» αρχεία.
Για την αναπαραγωγή τέτοιου υλικού προτιμήστε κάποιο media player με επεξεργαστή Sigma Design που κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.
Συνολικά πρόκειται για μια δικτυακή συσκευή με «τηλεοπτικό δέκτη και σύστημα εγγραφής» που παίζει και media αρχεία. Κατάλληλος για προβολείς που δεν έχουν δέκτη, για μόνιτορ αλλά και για όσους δε θέλουν να χάνουν τίποτε από τα κανάλια μας.
Επίσης είναι χρήσιμο για να ανεβάζουμε άμεσα σε υπηρεσίες YouTube εγγραφές από τα κανάλια μας. Κάποιο γκολ, κάποιο αστείο ή κάποια είδηση...
Οι εφαρμογές είναι πολλές.
fullhd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου