Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Γνωρίστε την AIDA το ενσωματωμένο ρομπότ αυτοκινήτου που θα μας κανει να αποβάλλουμε το stress της οδήγηση


H oδήγηση θα μπορούσε σύντομα να είναι μια πολύ πιο ευχάριστη εμπειρία χάρη στην προσωπική του αυτοκίνητο-ρομπότ που αναπτύσσεται από ερευνητές.

Η συναισθηματική Έξυπνη Οδήγηση Agent (AIDA) θα είναι σε θέση να σας πει το καλύτερο δρόμο για το σπίτι με βάση τις εκθέσεις της κυκλοφορίας , σας  υπενθυμίζει να βάλετε βενζίνη και προτείνει μέρη που ενδεχομένως θα θέλατε να επισκεφθείτε.

Το ρομπότ, που βρίσκεται στο ταμπλό, αναπτύσσεται στο Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ), σε συνεργασία με τη Volkswagen.

Το ρομπότ θα συμπεριλάβει επίσης πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την κυκλοφοριακή συμφόρηση, το δελτίο καιρού, εμπορική δραστηριότητα, τουριστικά αξιοθέατα, και κατοικημένες περιοχές.

«Η Aida ενσαρκώνει μια νέα προσπάθεια για να έχει νόημα αυτός ο μεγάλος όγκος δεδομένων, την αξιοποίηση των  προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών μας, ως εργαλεία για την υποστήριξη της συμπεριφοράς», είπε ο καθηγητής Carlo Ratti, διευθυντής του SENSEable πόλης Lab του MIT.

«Κατά την ανάπτυξη  της Aida αναρωτηθήκαμε πώς θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε ένα σύστημα που θα προσφέρει το ίδιο είδος καθοδήγησης ως τεκμηριωμένη και φιλική συντροφιά."

«Η Aida μπορεί επίσης να σας δώσει πληροφορίες σχετικά με την οδήγηση σας, βοηθώντας σας να επιτευχθεί μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και ασφαλέστερη συμπεριφορά, πρόσθεσε ο Assaf Biderman από SENSEable .
πηγή: dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου