Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

O νέος Chrome 4


Η Google διέθεσε την πρώτη beta έκδοση του επερχόμενου Chrome 4, την τελευταία έκδοση του όλο και πιο δημοφιλούς web browser της Google
Καθώς φαίνεται, η Google δουλεύει πυρετωδώς πάνω στον ολοένα και πιο δημοφιλή browser της, προσθέτοντας, αρκετά συχνά, νέες αναβαθμίσεις για τη βελτίωση του Chrome.
Και παρόλο που πήρε περίπου 7 χρόνια στην Mozilla να ολοκληρώσει την έκδοση 3.6 του Firefox, η Google σπεύδει να διαθέσει την έκδοση 4 του Chrome μέσα σε μόλις ένα χρόνο.
Η σημαντικότερη, ίσως, προσθήκη είναι ο συγχρονισμός των bookmarks –ένα χαρακτηριστικό το οποίο ο Internet Explorer και ο Firefox προσφέρουν εδώ και χρόνια.
Η νέα έκδοση του Chrome επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν log-in στον browser με τον λογαριασμό που διαθέτουν στο Google και να συγχρονίζουν τα bookmarks ποικίλων συστημάτων σε αληθινό χρόνο. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι όταν ένα bookmark προστίθεται στο PC της δουλειάς σας, τότε εμφανίζεται αυτόματα και στο οικιακό σας υπολογιστή.
Όπως υποστηρίζει η Google, σημαντικές βελτιώσεις έχουν επέλθει και στην απόδοση του νέου Browser. Ο Idan Avraham και ο Anton Muhin, υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του λογισμικού της Google, δηλώνουν ότι "βελτιώσαμε σημαντικά τις μετρήσεις απόδοσης του Google Chrome κατά 30% σε σχέση με την ήδη υπάρχουσα ολοκληρωμένη έκδοση του browser".
Όπως ανακοίνωσε η Google, ο browser είναι συμβατός μόνο με τα Windows XP SP2 και Vista, αν και είναι εφικτή η εγκατάστασή του και σε Windows 7 64-bit.
Για να κατεβάσετε τον νέο Google Chrome 4 πατήστε εδώ.
πηγή:pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου