Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Νέα σχεδίαση για την αρχική σελίδα της Google


Οι σχεδιαστές της Google έχουν ετοιμάσει ένα νέο design για τη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας, το οποίο δε γνωρίζουμε ακόμα πότε [και αν] θα ανοίξει στο ευρύ κοινό. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν κυρίως με το αισθητικό κομμάτι, ενώ δε λείπουν και τα νέα χαρακτηριστικά, όπως μια νέα sidebar που εμφανίζεται στο αριστερό μέρος της οθόνης με κάθε αναζήτηση.




Η πλαϊνή μπάρα φιλοξενεί τα links για τη μετάβαση σε συγγενείς υπηρεσίες, όπως οι Google Images, News κ.λπ. Επίσης, ο χρήστης έχει την επιλογή να φιλτράρει την αναζήτησή του, ανάλογα με το πότε εισήχθη στη μηχανή αναζήτησης το περιεχόμενο που ψάχνει.



Όσο για την αισθητική, τα βασικά κουμπιά είναι πλέον σε έντονο μπλε και γενικά το design παραπέμπει αρκετά στο υπό δοκιμή Google Wave.



Για την εμφάνιση του νέου design, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μεταβούν στην κεντρική σελίδα google.com [και όχι στην ελληνική έκδοση με κατάληξη gr]. Εκεί θα πρέπει να κάνουν copy-paste το εξής στην address bar του browser:



javascript:void(document.cookie="PREF=ID=20b6e4c2f 44943bb:U=4bf292d46faad806:TM=1249677602:LM=125791 9388:S=odm0Ys-53ZueXfZG;path=/; domain=.google.com");



Τέλος απαιτείται ένα refresh της σελίδας google.com. Σε περίπτωση που μετά το refresh εμφανιστεί το google.gr, οι χρήστες θα πρέπει να το αλλάξουν σε google.com για να δουν το νέο design. Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν logout από το λογαριασμό της στη Google πριν ξεκινήσουν αυτή τη διαδικασία.
pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου