Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Δέκα εκατομμύρια χρήστες παρακολούθησαν τους U2 ζωντανά στο YouTube



Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για χιλιάδες χρήστες που παρακολούθησαν τη συναυλία του συγκροτήματος U2 μέσω της υπηρεσίας YouTube, την Κυριακή το βράδυ. Στη συνέχεια, ο αριθμός έφτασε στα 2,5 εκατομμύρια χρήστες, μετά από νέες μετρήσεις. Τελικά, όπως υπολογίστηκε, δέκα εκατομμύρια χρήστες παρακολούθησαν τη συναυλία σε πραγματικό χρόνο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο streaming γεγονός στην πενταετή ιστορία του YouTube.
Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το πόσο ομαλά κύλησαν όλα, αφού δεν υπήρξαν διακοπές στο streaming, ενώ η ποιότητα της εικόνας ήταν ικανοποιητική. Αν και το YouTube δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια σχετική ανακοίνωση, θεωρείται ότι πίσω από την επιτυχημένη μετάδοση της συναυλίας του θρυλικού συγκροτήματος βρίσκεται η εταιρεία Akamai, που διαχειρίστηκε την μετάδοση του γεγονότος σε πραγματικό χρόνο.
Βέβαια, ακόμη και ο αριθμός των δέκα εκατομμυρίων δεν μπορεί να συγκριθεί με μερικά από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά σόου στις ΗΠΑ, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που μπορεί να γίνει λόγος για συγκρίσιμα μεγέθη μεταξύ των δύο μέσων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μαγνητοσκοπημένη συναυλία είναι διαθέσιμη στο YouTube, προσελκύοντας ήδη ένα εκατομμύριο προβολές μέσα σε τρεις ημέρες.
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου