Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Hackers καταλαμβάνουν εκατοντάδες groups του Facebook


Την Τρίτη, μια ομάδα "ηθικών" hackers με την ονομασία Control Your Info κατέλαβε εκατοντάδες groups του Facebook για να τονίσει ένα σημαντικό, κατά τη γνώμη της, κενό ασφαλείας στο μεγαλύτερο site κοινωνικής δικτύωσης, που θέτει σε κίνδυνο τα δεδομένα των χρηστών.
Η ομάδα κατέλαβε groups, των οποίων οι διαχειριστές είχαν εγκαταλείψει τη θέση τους, αφήνοντας πίσω τους ένα κενό. Η Control Your Info απέδειξε ότι όταν ένας διαχειριστής αποχωρεί, οποιοσδήποτε μπορεί να αναλάβει τη διαχείριση ενός group, άρα και να έχει πρόσβαση σε μέρος των προσωπικών πληροφοριών των μελών και να αλλάξει τα στοιχεία του group.
Στα κατειλημμένα groups εμφανίστηκε ένα μήνυμα που ανέφερε ότι η Control Your Info κατέλαβε επίσημα το group και ότι, εάν ήθελε, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια κακή εικόνα για τα μέλη του group.
Η Janis Roukkos, εκπρόσωπος της ομάδας, τόνισε ότι η Control for Info θέλει να πιέσει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να δώσουν προσοχή στην ασφάλεια των δεδομένων τους. Η ομάδα θα απελευθερώσει τα κατειλημμένα groups μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τη Roukkos.
Μέχρι την Τρίτη το βράδυ δεν υπήρχε σχόλιο από το Facebook.
myplaisio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου